Foto: Hein PhotographySimons dubbing karriere

9 spørgsmål til Simon Nøiers

Simon Nøiers har dubbet i over 10 år, og har bl.a en del hovedroller på CV'et, så det er bestemt ikke utænkeligt at du kender hans stemme. Læs med her i et interview med Simon.Det første dubbing vi har dig registret med er fra 2007, hvordan startede du med at dubbe?
Jeg blev færdig på Det Danske Musicalakademi i 2007, hvorefter jeg var på et dubbingkursus hos Chresten Speggers på Camp David. Han syntes at jeg var god og begyndte at bruge mig. Noget af det første jeg lavede var hovedrollen i tegnefilmen Verdens Største Gavtyv, der udkom på DVD og nu kan ses på Netflix. Det var kæmpe stort for mig. Langsomt begyndte de andre studier også at finde ud af, at jeg fandtes, og så begyndte jeg at komme ind på flere og flere studier.
   
   
Hvilke roller kan du fremhæve som nogle du synes er særlige på sin egen måde? f.eks. skør, sjov, ond, mystisk osv?
Den skøreste rolle jeg har lavet, er nok den gule hund Ed i serien Min bedste Ed (Best Ed). Han taler i et meget højt tonelege samtidig med at han læsper. Det var ret sjovt at lave.
Den ondeste er nok Loke i Marvel universet. Han er også virkelig sjov at lave. Skurke har tit meget dybe og rå stemmer, hvilket ikke ligefrem er det, der umiddelbart kendetegner min stemme. Men Loke er helt anderledes. Han er lysere og mere udspekuleret og velartikuleret. Det kan jeg godt lide.
En sjov rolle kunne være Gideon i Gravity Falls. Også en noget anderledes skurk må man sige. Milo Murphy er også virkelig sjov, og det er bare så vanvittig en serie.
   
   
Hvilke roller kan du fremhæve som dem du synes der har været hhv. sjovest og mest udfordrende for dig at lave?
Den rolle, der har været sjovest for mig at lave, tror jeg er Jack i filmen Drengen med det tikkende hjerte. Ikke sjov på en humoristisk måde, men sjov fordi den var så spændende og udfordrende. Hans stemme var egentlig bare ligesom min egen, men filmen var så god, at det bare var super fedt at lave. Der blev også kælet for skuespillet, hvilket jeg rigtig godt kan lide. Og så var der nogle vildt gode sange med i, som jeg skulle synge.
   
   
Der er flere der gerne vil høre om din rolle i "Troldejægerne". Hvordan fik du f.eks. hovedrollen som Jim Lake?
Rollen som Jim Lake er også en jeg er rigtig glad for og stolt af. Jeg fik den faktisk bare til en helt almindelig stemmeprøve, hvor jeg ikke tænkte videre over hvad det var. Det var først da vi gik i gang med at indspille, at jeg opdagede hvor fed en rolle det var. Også fordi serien bare er af så høj kvalitet. Det er ikke alt man laver, der er på det niveau. Det er også en rolle, der har fulgt mig længe, da indspilningen har været trukket over en del år. Det er ikke så tit jeg har oplevet det. En sjov ting ved den serie (og ved enkelte andre jeg har lavet) er, at billedmaterialet ikke altid var færdigt når vi indspillede. Så hvis der f.eks. var en eksplosion, så jeg måske bare en gul cirkel. Og nogle gange var en figur skaldet, fordi de ikke havde animeret hans eller hendes hår endnu. Det kan godt se lidt skørt ud.
   
   
Er der roller hvor du er helt ude for din “comfort-zone"?
Jeg ved ikke om det er ude for min comfort zone, men nogle gange spiller jeg nogle skurkeroller, som ligger lidt langt væk fra min egen stemme. Fx en der hedder Nightmare i Ultimate Spiderman. Den husker jeg som rigtig hård. Men det er ikke sådan, at jeg ikke føler mig komfortabel med det.
   
   
Udover dubbing medvirker du også både i teater og musicals. Er der andre steder man kan se og/eller høre mere til dig?
Jeg har lavet en del reklamer for vivus.dk, og så sang jeg meget for radiosatiregruppen Selvsving på P1, som desværre stoppede for halvandet år siden. Men ellers er det primært indenfor speak/dubbing og i musicalbranchen jeg bevæger mig. Men man ved jo aldrig hvad fremtiden bringer :-) Jeg elsker nye udfordringer. Man kan følge mig på min instagramprofil @simonnoiers, hvis man vil følge med i, hvad jeg går og laver.
   
   
Er der nogen du ser op til i dubbing branchen?
Det er rigtig svært at svare på synes jeg, da man aldrig sidder sammen med andre dubbere, så man ved ikke hvordan de arbejder. Generelt ser jeg op til dygtige mennesker. Indenfor dubbing ser jeg særligt op til folk, der på den relativt korte tid vi har, kan lyde autentiske og farve deres stemme med mange nuancer, selvom materialet til tider kan være lidt overfladisk.
   
   
Hvad kan du bedst lide at dubbe - tegnefilm eller live-action?
Helt klart tegnefilm. Live-action bliver bare aldrig helt ligeså godt. Det er også tit nogle lidt overgearede serier.
   
   
Er der noget du føler du mangler at opnå indenfor dubbing?
Jeg kunne rigtig godt tænke mig en stor rolle i en Disneyfilm. Gerne en med nogle flotte sange. Det kunne være fedt at prøve at gå så meget i dybden, som man gør på sådan nogle film. Det er noget helt andet end det dubbing jeg laver til hverdag.
   
   


Klik her for at se en liste over andre interviews© 2017-2024 DanskeFilmStemmer - Har du rettelser, tilføjelser, spørgsmål eller lign kontakt os gerne på mail@danskefilmstemmer.dk
Danskefilmstemmer.dk ejer ikke film og billedmaterialet, som er (c) de respektive filmstudier.